DE IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER

Toen ik zo’n 30 jaar geleden een hond zocht , viel mijn oog op een plaatje van een wat ruig uitziende midden slag hondje met mooie tarwe kleurige slagen in zijn vacht.

Ik was gelijk verliefd.Er was nog geen google, maar na wat speurwerk bleek het om een echt ras te gaan en via die vereniging kon Ik gaan kijken bij iemand die deze terrier had.

Toen was het duidelijk deze moest het worden.

Mijn eerste wheaten in 1989 gehaald uit Duitsland , in Nederland was er minimaal een jaar wacht tijd.

Connemara Golden Flame von Sennhuis (roepnaam Bonnie) kwam naar Didam. Dit was het begin van een hobby voor het leven.

Met Bonnie heb ik 2 nestje gefokt , waar het teefje Shannon uit het eerste nest bleef. 

  

Met Shannon heb ik 3 nestje gefokt. Een heel goede moeder en ontzettend  vruchtbaar , nestje van 11 nestje van 11 en een nestje van 15 pups was het resultaat!!

Ook daar bleef een teefje Fergie, ook met haar 3 nestjes. Het derde nestje was een ongelukje met onze Drent Roy. Als serieuze fokker morning after pil laten slikken , maar toch 4 pupjes . Prima hondjes die allen een goed tehuis hebben gekregen.

Ook van Fergie bleef een puppy teefje  genaamd Meaghan. Zij kreeg in totaal ook 28 pupjes in 3 nestjes.

Een van die pupjes was Abbygail die we nog niet zo lang op een leeftijd van 15 jaar en 3 maanden hebben laten inslapen , nadat ook zij ons 3 nestjes heeft gegeven.

We zijn nu bij het heden aangekomen. Een kind van Abbygail  is in goede gezondheid op de leeftijd van 10 jaar nog bij ons. Dana is na 3 nestjes uiteraard in de Vut, met haar kind Kate hopen we dit voorjaar een nestje te fokken. U ziet een lange geschiedenis van fantastische gezonde honden, de  allen  13 jaar en sommige nog ouder geworden zijn. Op dit moment hebben we de 7de generatie van onze lijnen (Teuntje).

Ik kan u hele verhalen vertellen over karakter, verzorging  gezondheid etc.  

Dat zou te lang worden voor deze website, en doe dat ook liever persoonlijk over de telefoon of als u komt kennis maken.

Wel heb ik altijd geprobeerd het Ierse type met de Ierse vacht te fokken. Gewoon omdat ik ze mooier vind en belangrijk dat het originele type bewaard blijft.

De algemene omschrijving van een sterke ,middel groot , vrolijk ,sportieve, eigenwijze, maar ook zacht in karakter,  gek op zijn baas en zijn familie, kan wat terughoudend voor vreemde zijn , vasthoudend in deugden en ondeugden, klopt voor alle wheatens in meer en mindere mate.

Dat ze niet verharen en daardoor voor mensen met een allergie geschikt kunnen zijn klopt, maar vergist u zich niet in het onderhoud. Minimaal 2 keer per week een goede borstel en kam beurt is het minimale. Hoe vaak dat u hem laat knippen(niet plukken) is persoonlijk , 1ste jaar minimaal 3 keer, daarna 2 keer per jaar. Is mijn advies .

 Als de pup ongeveer 4/5 maanden is komt u terug en dan knip ik de pup als een soort service beurt. Dat is dan gelijk de dag dat alle broertjes en zusjes elkaar weer zien en dat u de stamboom mee krijgt. We maken er een gezellige dag van met ruimte voor een wandeling en spelen met de familie!!.

website