De zorg voor de puppies is een intensieve tijd, voor de fokker ,die wij met heel veel plezier vervullen. De eerste week verblijven de pups met de moeder in de werpkist in de hondenkamer. Dit voor de rust van de ,moeder hond. ‘s Nachts slaap ik ook in deze kamer om alles goed in de gaten te kunnen houden.

Daarna verhuizen de pups naar de woonkamer. Na ongeveer drie weken gaan de oogjes open en worden de pups zich bewust van hun omgeving, dan is het van belang dat ze gelijk aan alle huiselijke geluiden wennen.

Na ongeveer vier weken begint de echte socialisering fase. Ontmoeting met kinderen, andere honden, stofzuiger etc. Als het weer het toelaat gaan de pups zoveel mogelijk naar buiten. We gaan zelfs als het uitkomt naar een verzorgingshuis. Leuk voor die mensen, maar ook een goede ervaring voor de pups.

Uiteraard kan de toekomstige eigenaar zo vaak komen als hij wilt, om de ontwikkeling van de pup van dichtbij mee te maken. We proberen de eigenaren op de hoogte te houden door het sturen van foto’s en filmpjes. De keuze van de pup doen wij in overleg met de eigenaar. Voor ons is het ook belangrijk dat de juiste pup naar de juiste mensen gaat .

De pups gaan met ongeveer acht weken naar de nieuwe eigenaar, die voor de verdere socialisering verantwoordelijk is. Uiteraard krijgen zij de nodige informatie , voerlijst en ook voer ,dat ze gewend zijn te eten, mee. De eigenaren kunnen ons altijd bellen of mailen als zij vragen en/of problemen hebben.

Na ongeveer drie a vier maanden hebben we een terugkomdag. Het hele nest wordt uitgenodigd om bij elkaar te komen. De vaderhond is op deze dag over het algemeen ook van de partij. Op deze dag worden de ervaringen uitgewisseld en er wordt een wandeling gemaakt. Ook zullen we de puppies de eerste knip beurt geven.Verder krijgen de eigenaren de officiële stamboom en nog de nodige tips over verzorging en opvoeding.


Als een eigenaar ooit door omstandigheden niet meer voor de hond kan zorgen, kunnen zij altijd op mij rekenen. Ik probeer om de hond zo goed mogelijke te herplaatsen. Verder werken wij ook met het contract van de raad van beheer, maar we vinden wederzijds vertrouwen belangrijker. Voor ons zijn de moeder honden het belangrijkste en daarnaast vinden we het heel leuk om af en toe een nestje groot te brengen.