DE DRENTSCHE PATRIJSHOND

De Drent kwam is ons leven na een speurtocht  naar de hond die het best zou passen bij een Terrier, en die wij natuurlijk ook leuk en mooi vonden, karakter en uiterlijk.

Volgens onze dierenarts zou een jachthond wel wat zijn. Eigenlijk zagen wij het niet zo zitten . We woonden toen ook al in het buiten gebied, en hadden het idee dat een jachthond alleen maar op jacht zou zijn en slecht zou luisteren.!!  Niets is mindere waard , bleek later.

Haike was onze eerste Drent , gekocht via de vereniging bij een gelegenheid fokkers en uitgezocht op de mooie plaatjes!!  Het was een schot in de roos. Na de eerste show was ze gelijk opgevallen bij Mevr. Janny Offereins ( een fokker van het eerste uur, en een zeer deskundig drenten kenner).

Als ik een keer een nestje wilde fokken  kon ik bij haar wel advies vragen over een partner voor Haike, ze zag wel wat in haar. Dat heb ik met beide handen aangegrepen, want voordat je een ras kent gaan er wel een aantal jaren overheen. Haike kreeg 3 nestjes en werd Ned kampioen.

Uit haar eerste nest hielden we Fien Finest . Haar dochter Robine Ro is de moeder van Birthe Be , die weer de moeder is van Hannes Hay(onze reu) en Lindsey Lee(onze jongste teef die bij vrienden woont).

Uit haar tweede nest hielden we een teefje Katie Kee aan , die weer een dochter Odie kreeg, en die op haar beurt weer de moeder van Zodie Zo is. Van Zodie Zo(roepnaam Tika) hebben we nog 2 teefjes die in de toekomst voor nageslacht gaan zorgen . Gipsey Gil(roepnam Puck) en Kristie Kee.

Uiteraard allen met de kennelnaam Van De Sebastiaanshoeve. Kan u het nog volgen!!

Op dit moment is Zodie Zo(roepnaam Tika)  10,5 jaar en Birthe Be (roepnaam beer)9 jaar  beide na 3 nestjes in de VUT. Kristie onze benjamin van 2 jaar , en Hannes Hay  3 jaar en onze  reu zorgen er voor dat wij 4 drenten  in huis hebben. Gipsey Gil(roepnaam Puck)3,5 jaar, en Lindsey Lee(roepnaam lizzy 1,5 jaar) wonen bij vrienden maar zullen ook hier, hopen wij een nestje krijgen.

Waarom een Drent??

Mooi  Hollands ras, gezond, actief, grote will to please naar de baas, vriendelijk (vooral voor kinderen),  goed te trainen , trouw,  heel mooi om te zien !!en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat verwacht een Drent van zijn eigenaar?

Sportieve baas met tijd,  voor wandelen en  hondenactiviteiten , zoals spel en jachtcursus. Wil graag bij de familie horen, duidelijk maar geen harde opvoeding.

 Er zijn vele site en boeken die u alles over de Drent kunnen vertellen, deze site is daar niet geschikt voor. U vertel u liever persoonlijk wat er zo fijn is aan een Drent en mijn drenten zullen u het ook laten zien

WEES WIJS NEEM EEN PATRIJS  OF EENS EEN DRENT ALTIJD EEN DRENT, zegt mijn ("vent") man altijd.